NADA öronakupunktur och öronakupressur

NADA är en enkel och standardiserad form av öronakupunktur som används i över 70 länder och inom svensk sjukvård. Metoden utvecklades för och visade sig ha bra effekt vid drogberoende och abstinens men användningsområdet har utvidgats till att användas även vid värk, sömnsvårigheter, stress, oro, huvudvärk, depression, ångest, PTSD och andra svårigheter.

NADA bygger på kinesisk akupunktur och är därför en balanserande metod. Det hjälper kroppen att komma i balans oavsett ”åt vilket håll” det är obalans. Behöver någon funktion lugnas så slappnar kroppen av och behöver någon funktion stimuleras så ökar istället energierna. Läs mer

Redskap som används är små akupunkturnålar. magnetkulor och/eller fröplåster. Jag arbetar framförallt med de två sistnämnda. En behandling går till så att jag applicerar plåster på de aktuella punkterna i båda öronen och sedan sitter du kvar i lugn miljö med avslappnande toner ca 40 minuter för att processen ska starta. Därefter kan du låta plåstren sitta kvar så länge det går och själv trycka extra på dem så att magneten/fröet stimulerar punkterna extra mycket flera gånger om dagen.